Of je nu enkele keren per jaar op reis gaat naar Amerika voor werk of alleen voor de komende vakantie, het hebben van een creditcard is een must-have om mee te nemen in het vliegtuig.

Aangezien je in Amerika te maken zal hebben met betalingen met de Amerikaanse dollars, hebben we gekeken naar de creditcards met de laagste wisselkoersopslag. Wisselkoersopslag is een tarief dat je extra moet betalen over het bedrag dat je hebt gebruikt als vreemde valuta anders dan de Euro. Bij de meeste creditcards ligt deze opslag rond de 2% van het bedrag.

De volgende creditcard heeft ‘slechts’ een koersopslag van 1,5%, normaal is dit rond de 2%.

Mastercard® Gold

– jaarlijkse kosten € 32,50


✔️ Standaard € 5.000,- bestedingslimiet
✔️ Vrijwel al uw aankopen 365 dagen verzekerd
✔️ Inclusief Extra Card
✔️ Standaard Aanvullende Reisverzekeringen
✔️ 10 % Korting op hotels
✔️ Extra korting op huurauto’s

Met een Mastercard® Gold creditcard heb je een hogere bestedingslimiet dan de meeste instap creditcard. Al je aankopen met deze creditcard is meteen een volle jaar verzekerd tegen diefstal, verlies, vermissing of beschadiging. Er geldt wel een eigen risico van € 25,- per gebeurtenis.

Je hebt verder een aanvulende reisverzekering vanaf het moment dat je de voordeur dicht trekt en op het punt staat om te vertrekken naar je vakantiebestemming.

Wil je meer dan de standaard € 5.000,- bestedingslimiet besteden? Het is mogelijk om geld te storten op je Mastercard® Gold creditcard. Stort je meer dan € 500 dan krijg je over het positive saldo 0,15% rente per jaar. Het maximale positieve saldo waarover de creditcardmaatschappij rente vergoeden is € 1.000.000,-. Ka-Ching!

Het aanvragen van een Mastercard® is alleen mogelijk als je woonachtig bent in Nederland, ouder bent dan 18 jaar en een netto maandinkomen van minimaal € 1.250,- heeft.

Wil je voor 0% koersopslag gaan en tevens geen maandelijkse kosten voor een Mastercard uitgeven, dan is een debetcard van N26 wellicht iets voor jou.

N26 Mastercard

– jaarlijkse kosten € 0


✔️ Tot € 5.000,- bestedingslimiet per dag
✔️ 0% Koersopslag
✔️ Real-time tracking van transacties met je mobiel

Simpel gezegd is N26 de eerste Europese online bank, opgericht in 2013 in Duitsland. Het uitgangspunt is dat het een bank is die je alleen vanaf je smartphone kan worden bediend, met alle beveiligingen van een traditionele bank, maar zonder alle andere rompslomp. N26 heeft drie soorten bankrekening. Standaard N26, N26 Black en N26 Business. Hier bespreken we de standaard N26 bankrekening. De bankrekening heeft geen maandelijkse kosten en je krijgt er gratis een debet Mastercard bij.

Debet betekent dat het geen credit card is waar je eerst kunt uitgeven en later het saldo kunt betalen – maar je moet er eerst geld op zetten en dan kunt je het uitgeven.

Bovendien kunt je ook gratis een Maestro-kaart bestellen. Het is een de normale bankkaart die vaak wordt gebruikt voor betalingen in Nederland, maar die is minder en minder nodig, omdat veel winkels nu de gemeenschappelijke Visa en Mastercard gebruiken. Ik zou zeggen: laat deze kaart aan het begin staan ​​en kijk hoe ver je kunt komen met de Mastercard.

de N26 bankrekening kan je volledig beheren vanaf uw telefoon, waar ook ter wereld, met een kaart die je in elk land, in elke valuta en zonder kosten kunt gebruiken. Gewoon geweldig.