Twee camera’s in één

De kleine 360 graden camera is vergelijkbaar met een actiecamera voor sport en spel. Belangrijkste verschil: de 360 graden camera heeft twee groothoeklenzen en vangt zo een allround panorama op – de rechterrand van het beeld daalt weer aan de linkerkant. Dit levert je gekke foto’s op. Vooral wanneer scrollen op de computer indruk op het effect maakte, maar ook fotoprints zijn een ervaring. Dus een 360 graden camera bestaat uit twee camera’s in één behuizing. Ze schieten en nemen foto’s met twee tegenovergestelde lenzen. Beide kunnen beelden met extreem brede hoeken vastleggen. De beeldhoek is vergelijkbaar met wat visogen opvangen: brede panoramafoto’s van 180 tot 235 graden.

App genereert een panorama van twee afbeeldingen

Software combineert beide afbeeldingen tot een panorama van 360 graden. Dit werkt via de app op de smartphone of computer. De software kan ook de gegenereerde panorama-flat uitrollen. Bijzonder aantrekkelijk is het all-round effect in de bewegende afbeelding, zoals wanneer skaters, surfers of snowboarders door de video zoeven. Alle actie filmmakers hebben behoefte aan een 360 graden camera, een smartphone met app en een pc met software, evenals wat oefening – en veel tijd.

De software maakt het verschil

Voor alle 360 graden camera’s geldt het volgende: zonder een smartphone en app draaien kan je niet veel mee. Via de software kan de 360 graden camera op afstand worden bediend. Bovendien toont de smartphone de Foto’s en video’s ook. De camera heeft meestal zelfs geen display en software. Een afstandsbediening is logisch omdat de fotograaf anders zelf op de foto komt, en ontkomt je niet aan het ‘grote vingers’-effect, waarbij de hand waarmee je de camera vasthoudt, onrealistisch groot in beeld komt.

We hebben onderzocht naar de beste 360 graden camera van 2018, van een goede 100 tot bijna 800 euro. We hebben gekeken naar video’s van goed, gemiddeld en slecht licht. We beoordeelden de kwaliteit van de foto’s en de zichtbare beeldruis. Op een schokkende stand moesten de camera’s bewijzen dat ze nog steeds grote video’s konden maken, zelfs in een druk leven. Daarna werden foto’s in goed en slecht licht op het programma genomen. We hebben het gebruik, de software en de bedrijfstijd geëvalueerd met één acculading. Modellen die schokbestendig en waterdicht zijn verklaard, moesten het hoofd bieden aan een duurzaamtest met een valtest en een duik.

Het uitgangspunt is plezier

Na het eerste enthousiasme willen we niet verbergen waar de 360 graden camera eigenlijk voor dient: voor de lol, actie en effecten.
Geavanceerde, goed gecomponeerde foto’s en video’s is niet wat je in deze 360 graden camera moet zoeken. Net als een actiecamera biedt deze nauwelijks instelmogelijkheden
en geen zoomlens. De camera neemt gewoon alles op. Je kan allen iets moois van maken na uitgebreide nabewerking via de app of alleen op de PC.

Top 3 beste 360 graden camera van 2019

De beste – GoPro Fusion

GoPro-Fusion

Voordelen:
✔️ Multi-as stabilisatie (op software gebaseerde stabilisatie) is zeer indrukwekkend wat mooie video’s opleveren.
✔️ App werkt goed (Android) om foto’s van 360 te bekijken en bestanden van de camera af te spelen voordat ze worden weergegeven. Het is een beetje traag en soms lastig om verbinding mee te maken, maar over het algemeen zeer bruikbaar.
✔️ Sterke accu; normaal gesproken is de batterij niet leeg tijdens een dag vrij gebruik.

Nadelen :
❌ De foto’s zijn van middelmatige kwaliteit.
❌ Software met weinig aanpassingsopties, geen bol-panorama-shot
❌ Het geluid is niet je van het.
❌ De opstarttijd is traag, het duurt ongeveer 10-15 seconden om op te starten, dus het is niet super handig voor het onverwachte, maar als het eenmal is ingeschakeld, begint het meteen met opnemen

Conclusie: Beste 360-graden camera in de test met de beste video’s door perfecte beeldstabilisatie.

De veelzijdige – Garmin Virb 360

Garmin-Virb-360

Voordelen:
✔️ Het meegeleverde statief is fantastisch. Ik zou er een van deze op zichzelf kopen – de bouwkwaliteit was solide, hij was klein genoeg om in de hand te houden, maar had niet het gevoel dat hij bij de kleinste windvlaag voorbij zou waaien. Dit alleen zal een zeer over het hoofd gezien aspect van dit product zijn.
✔️ De camera voelt echt geweldig. Het voelt helemaal solide, alsof het kan worden rondgeslingerd zonder echt een deukje op te lopen.
✔️ De installatie is gemakkelijk.
✔️ Beide camera’s kunnen tegelijkertijd RAW-opnames maken. Dus terwijl de opnames niet in de camera zelf aan elkaar kan worden geplakt, kan dit altijd achteraf worden gedaan.

Nadelen:
❌ Koop deze camera niet als u dit koopt voor Google Street View. De geëxporteerde afbeeldingen zijn niet compatibel. Google Maps, Facebook en anderen hebben 360 ° -foto’s nodig bij een beeldverhouding van 2:1 terwijl Garmin Virb 360-foto’s worden geëxporteerd in een beeldverhouding van 16:9.
❌ De firmware was nog steeds buggy. Met behulp van de nieuwste beschikbare firmware, zou ik de camera opnieuw moeten opstarten als ik wilde dat de Wifi verbinding maakte. Ik kon het niet via Bluetooth met mijn telefoon verbinden, hoewel die optie ingebouwd is. Dit is typerend voor een first-gen-product, dat echter geen dealbreaker was, maar …
❌ Afbeeldingen zijn niet toegankelijk zonder de geheugenkaart van de camera te verwijderen of aan te sluiten op uw telefoon. De Virb-app is volledig onbruikbaar zonder dat deze is gekoppeld aan een telefoon, dus er is geen manier om beelden te bekijken die met uw telefoon zijn gesynchroniseerd zonder dat de camera wordt ingeschakeld en aangesloten, of zonder een app van derden te gebruiken.
❌ Er zijn geen accessoires beschikbaar. Geen. Ja, het is compatibel met een breed scala aan statieven, maar er zijn geen andere onderdelen voor. Geen reservebatterijen, dus neem overal een oplader mee, en vooral geen koffers / zakjes / tassen, wat betekent dat beide lenzen altijd worden belicht. Je moet dus op zoek gaan naar producten van een externe fabrikant voor deze accessoires.

Conclusie: als je op zoekt bent naar een 360 graden camera met geweldige video’s, coole hoeken en een snelheidsmeter en andere coole meters, dan is dit iets voor jou.

De goedkoopste – Samsung Gear 360 (2017)

Samsung-Gear-360

Voordelen:
✔️ 360 graden foto’s en video’s maken waren nog nooit zo gemakkelijk
✔️ Veel mogelijkheden in de app om de 360 graden beelden te bewerken
✔️ Handzaam en stevige constructie, ligt lekker in de hand
✔️ Combinatie gebruik met app en vr-bril. koppelt makkelijk, in real time filmen/ fotograferen.
✔️ Grote Accu ( kan extreem lang zonder opladen)

Nadelen:
❌ Hand/vingers op foto wanneer er geen statief wordt gebruikt
❌ Vaak wachten op het inladen van de foto’s in de app
❌ De camera is niet waterdicht
❌ Alleen compatible met bepaalde Samsung toestellen

Conclusie: Beleef jouw moment keer op keer! De Samsung Gear 360 camera is heerlijk compact en licht van gewicht. Het is dé ideale camera om mee te nemen op een tripje of langere vakantie. Het eindresultaat is geweldig en scherp genoeg!