Dit is de beste grafische rekenmachine van 2022

1

Hieronder kan je snel naar het gewenste gedeelte van het artikel springen, zodat je jouw tijd niet hoef te verspillen:

Beste grafische rekenmachine voor HAVO/VWO Wiskunde A, B en C (2022)
Beste goedkope grafische rekenmachine voor HAVO/VWO Wiskunde A, B en C (2022)
Beste geavanceerde grafische rekenmachine voor HAVO/VWO Wiskunde A, B en C (2022)

Of je het nu nodig hebt voor je nieuwe opleiding, een vervanger of gewoon betere cijfers wil halen, het hebben van een grafische rekenmachine is een stap in de goede richting. Met deze apparaten kan je in een groot aantal onderwerpen hele complexe wiskundige concepten visualiseren. Voor een optimale studieproces is dit beslist een essentiële en vaak noodzakelijke hulpmiddel.

Dit artikel helpt ouders en leerlingen onderzoekstijd te verkorten wanneer je op zoekt bent naar de de beste grafische rekenmachines met de beste prijs/kwaliteit verhouding. Het is misschien geen grote investering, maar het is nog steeds belangrijk om de juiste keuze te maken en het apparaat te vinden dat je het meeste kan helpen bij jouw leertraject. De belangrijkste criteria waarna deze selectie is gemaakt, is of het product het geld waard is. Ze kunnen verschillen in functies en prijzen, maar het enige dat deze grafische rekenmachines gemeen hebben, is dat ze allemaal buitengewoon goede investeringen zijn.

Beste grafische rekenmachine voor HAVO/VWO 2022

Texas Instruments TI-84 Plus CE grafische rekenmachine

Texas Instruments TI-84 Plus CE

De Texas Instruments TI-84 Plus CE is gebaseerd op de zeer populaire grafische rekenmachine TI-83 Plus en wordt geleverd met betere prestaties, meer geheugen, een verbeterd scherm met een sterker contrast en meer geliefde apps. Het is een grafische rekenmachine voor alle doeleinden, perfect voor het aanpakken van wiskundige en wetenschappelijke problemen. Met zo’n geweldige prijs is het een zeer kosteneffectieve oplossing als je een grafische rekenmachine nodig heeft.

De Texas Instruments TI-84 Plus CE maakt gebruik van de MathPrint-technologie die leerlingen een meer boeiende ervaring biedt, waardoor ze fracties en vergelijkingen kunnen invoeren met behulp van de juiste notatie. Op deze manier kunnen ze zien dat het wordt weergegeven alsof het in teksten is afgedrukt. Deze grafische rekenmachine is goedgekeurd door de College voor Toetsen en Examens als toegestane hulpmiddelen voor de centrale examens vo 2022.

Deze multifunctionele educatieve apparaat biedt een groot formaat LCD-scherm dat veel geplotte grafieken en vergelijkingen kan weergeven. Onder de opgenomen apps kunnen we de CellSheet™-app, Cabri™ Jr. Geometry-app, Vernier EasyData™ App en vele andere tellen. Een vergelijking met zijn grafiek en de coördinaten allemaal tegelijk bekijken is mogelijk en de rekenmachine bevat veel nuttige functies voor statistieken zoals regressie, grafische en data-analyse.

Omdat de calculator geen eenvoudig apparaat is om te leren, vooral voor beginnende gebruikers, biedt Texas Instruments veel nuttige bronnen en betrouwbare toegang tot technische ondersteuning.

De Texas Instruments TI-84 Plus CE kan praktisch alles aan en heeft de potentie om jouw ideale metgezel te zijn voor een beter leerproces en begrip van moeilijke wiskundige concepten. De meeste mensen die het hebben geprobeerd, kunnen zweren dat ze zonder deze handige rekenmachine sommige lessen niet zouden hebben gehaald. Uitgerust met zoveel rijke functies, is deze grafische rekenmachine jouw veiligste gok voor dit prijs klasse.

Belangrijkste kenmerken:

 • Oplaadbare batterij
 • Met examenstand (verplicht CE Nederland 2022)
 • 3 MB Flash ROM-geheugen voor het opslaan van gegevens en applicaties (apps)
 • 154 KB RAM-geheugen
 • 16 voorgeladen apps beschikbaar
 • Analyse van maximaal 10 functies
 • MathPrint-technologie
 • Goedgekeurd voor gebruik Centraal eindexamen Havo en Vwo 2022 (Nederland)

Beste goedkope grafische rekenmachine voor HAVO/VWO 2022

CASIO FX-9860G II grafische rekenmachine

CASIO-FX-9860G-II

Een geavanceerde grafische rekenmachine hoeft niet altijd te duur te zijn. De CASIO FX-9860G II grafische rekenmachine zit vol met krachtige functies en zal jouw budget niet drukken. Om elk visueel aspect duidelijk te maken, heeft Casio een helder en duidelijk display met hoge resolutie geïntegreerd en om het delen van programma’s en gegevens te vereenvoudigen, is de rekenmachine uitgerust met een USB-aanluiting.

De CASIO FX-9860G II grafische rekenmachine beschikt over een zeer helder LCD-scherm met een scherper beeld in hoge resolutie voor grafieken, formules en afbeeldingen. Het heeft een achtergrondverlichtingsfunctie om de zichtbaarheid in een breed scala aan studieomgevingen te vergroten. Het mooie display wordt goed aangevuld door het op pictogrammen gebaseerde menusysteem dat het gebruik van de rekenmachine tot een absoluut plezier maakt omdat het zeer intuïtief is. Een van de meest betrouwbare functies die je in deze grafische rekenmachine kunt vinden, is Dynamical Graphing, Natural Input en Natural Display, evenals een ingebouwde spreadsheet-toepassing.

Als het om de verwerkingssnelheid gaat, is het niet een van de snelste, maar het lukt nog steeds om snel complexe berekeningen uit te voeren en snel grafische afbeeldingen te produceren. Inbegrepen in het pakket is een USB-kabel om het apparaat op een pc aan te sluiten en de Program-Link-software maakt datacommunicatie met hoge snelheid mogelijk.

De software van deze Casio-calculator is ontworpen met het begrip van de leerling in gedachten. Het moedigt het gebruik aan voor een beter begrip van de essentiële wiskundige concepten en niet alleen voor het saai onthouden van formules en om alleen maar te “checken” voor een antwoord. Dit is misschien een van de redenen waarom de Casio zo’n waardevol leermiddel is.

De CASIO FX-9860G II grafische rekenmachine is een geweldige rekenmachine voor sneller inzicht in de vakken Natuurkunde en Wiskunde en biedt tal van manieren om je huiswerk te maken. Het leren van alle menu-opties zal niet lang duren en het verkrijgen van betere resultaten op je studie is vrijwel gegarandeerd met deze handige hulpmiddel. Gezien alles wat er over is gezegd, is deze grafische rekenmachine een solide investering.

Belangrijkste kenmerken:

 • 1500 KB Flash ROM
 • Intuïtief op pictogrammen gebaseerd menusysteem
 • LCD-achtergrondverlichting
 • Ingebouwde eActivity en spreadsheet-applicaties
 • USB-connectiviteit
 • Dubbele grafiek en tabelweergave
 • Diepte Conics-applicatie
 • Met examenstand (verplicht CE Nederland 2022)
 • Goedgekeurd voor gebruik Centraal eindexamen Havo en Vwo 2022 (Nederland)

Beste geavanceerde grafische rekenmachine voor HAVO/VWO 2022

HP Prime grafische rekenmachine

HP Prime grafische rekenmachine

De HP Prime grafische rekenmachine is een andere interessante keuze voor een grafische rekenmachine omdat deze een aantal hoogwaardige functies voor je geld biedt. Uitgerust met een elegant metalen ontwerp, is het een geweldig uitziend apparaat en de prestaties zijn nog beter omdat de rekenmachine in staat is om een zeer precieze rekenervaring te leveren. Dit model is goedgekeurd door de College voor Toetsen en Examens als toegestane hulpmiddelen voor de centrale examens vo 2022.

De HP Prime grafische rekenmachine heeft een full-colour display dat kan worden bediend met behulp van bewegingen en maak gebruik van een pinch-to-zoom interface. Er zijn zoveel functies dat we helaas niet allemaal kunnen meenemen in deze beoordeling. Het is voldoende om te zeggen dat het veel toepassingen heeft, waaronder CAS, Dynamic Geometry en Advanced Graphing. Er zijn ook speciale knoppen voor het schakelen tussen symbolische, numerieke en grafische tabelweergaven.

HP begrijpt hoe belangrijk het is om verbindingen uit de echte wereld te maken bij het bestuderen van moeilijkere wiskunde- of natuurkundeonderwerpen. Dat is de reden waarom de Prime de mogelijkheid heeft om een persoonlijke afbeelding toe te voegen of om er een uit de opgenomen bibliotheek als achtergrond te gebruiken en er vervolgens een functie op te manipuleren en transformeren door de grootte aan te passen.

HP Prime grafische rekenmachine ondersteunt draadloze connectiviteit als u een speciale Connectivity Kit gebruikt om een STEM-ecosysteem te creëren. Om de productiviteit te verhogen, heeft HP dit model uitgerust met een mooie oplaadbare batterij en wanneer u de rekenmachine moet opladen, kunt u de USB-aansluiting gebruiken vanaf een PC naast de standaard stopcontactaansluiting.

Als hulpmiddel voor een leerling is het uiterst waardevol vanwege de snelle grafische mogelijkheden, het verlichte touchscreen-display met achtergrondverlichting en de ingebouwde apps voor spreadsheets en statistieken en vele anderen. Er zijn veel voordelen als je de HP Prime grafische rekenmachine kiest als we ook de grote opslagcapaciteit en RAM meetellen, evenals de oplaadbare batterij en RPN-invoer. Een zeer aanbevolen optie!

Belangrijkste kenmerken:

 • Slank, geborsteld metalen ontwerp
 • 3,5-inch diagonaal multi-touch display
 • Dynamische geometrie, CAS, geavanceerde grafische weergave
 • Symbolische, grafische en numerieke tabelweergaven
 • Gebaar-gebaseerde en pinch-to-zoom interface
 • Oplaadbare batterij
 • Met examenstand (verplicht CE Nederland 2022)
 • Goedgekeurd voor gebruik Centraal eindexamen Havo en Vwo 2022 (Nederland)

iBeste
Logo
Enable registration in settings - general
Shopping cart