Wat is Amazon Prime? Voordelen en nadelen op een rij.

Sinds afgelopen dinsdag 10-03-2020 is Amazon Prime membership beschikbaar in Nederland. Voor een maandelijks bedrag van € 2,99 per maand hebben Amazon Prime-leden diverse voordelen. Je kunt opzeggen wanneer je wilt. Je kan deze ook voor 30-dagen GRATIS uitproberen.

Heel fijn zou je denken, dat dit nu ook voor ons beschikbaar is maar wat is Amazone Prime en wat zijn de voordelen en nadelen van Amazon Prime.

Wat is Amazon Prime?

Met een Amazon Prime-abonnement betaal je voortaan geen verzendkosten meer voor bestellingen in Nederland. Dit geldt voor alle artikelen waar het Prime-logo bij staat, dat zijn er inmiddels al meer dan een miljoen. Bovendien ontvang je je bestelling extra snel, met een of twee werkdagen heb je je bestelling al in huis.

Voordelen van Amazon Prime voor Nederland

  • Gratis bezorging binnen 1 dag in Nederland

   Prime-leden komen in aanmerking voor gratis verzending binnen 1 dag naar Nederland op producten met een Prime-logo. En dat zijn er meer dan een miljoen producten om uit te zoeken.

 

  • Prime Video voor Nederland

   Amazon Prime Video is de video streamingdienst van Amazon. Prime-leden hebben toegang tot Amazon Originals zoals ‘The Grand Tour’. Als abonnee heb jij de keuze uit honderden titels en dit worden er naarmate Amazon langer in Nederland actief is alleen maar meer. Het aanbod bestaat vooral uit Engelstalige titels, maar er is ook een behoorlijk aanbod Bollywood-films. Bij de lancering van Prime Video in Nederland waren nog niet alle titels voorzien van Nederlandse ondertiteling, maar ook dit werd in de loop der tijd steeds verder uitgebreid.

 

  • Twitch Prime voor Nederland

   Twitch is een videosite gericht op het streamen van computerspellen. Spelers kunnen zelf een kanaal opzetten om vanuit daar hun game-uitzendingen te delen. Vanuit daar kan dan gepresenteerd, gechat en uiteraard gespeeld worden. Prime-leden profiteren van exclusieve ledenkorting op nieuw uitgekomen en voorbestelde videogames. Je krijgt avatars, voertuigen, skins en boosts cadeau voor de populairste games op Twitch, plus verrassingen zoals complete indiegames en exclusieve loot. Daarnaast kun je reclamevrij Twitch kijken en ontvang je een maandabonnement bij Twitch waarmee je je favoriete streamer kunt steunen.

 

Een Amazon Lightning Deal is een promotie met een beperkt aantal aanbiedingen voor een item voor een korte periode. Deze premium deals zijn te vinden op Amazon.de en zijn beschikbaar per klant, totdat de promotieperiode (meestal een blok van 4 uur) voor de deal verloopt of wanneer alle beschikbare promotiekortingen worden geclaimd. Prime-leden hebben 30-minuten eerder toegang tot deze deals dan normale kopers.

  • Prime Photos voor Nederland

    

Met Prime Photos van Amazon kun je alle foto’s en video’s van je telefoon organieren en een back-up maken en vervolgens delen met andere computer en apparaten. Je hebt toegang tot al je foto’s op vrijwel elk apparaat en deze delen met familie en vrienden. Prime-leden hebben toegang tot onbeperkte foto-opslag, kunnen foto’s verzamelen met maximaal vijf familieleden of vrienden, zoeken naar foto’s op trefwoorden en meer.

 

Waarom Amazon Prime niets voor jou is

Natuurlijk is niet alles van Amazon Prime het lidmaatschap waard. Er is de vraag hoe vaak shop je op Amazon. Als je niet veel online bent of als je denkt dat je geen gebruik zal maken van alle diensten die het lidmaatschap biedt, kan je het net zo goed overslaan.

Als je niet zeker weet of Prime geschikt voor je is, overweeg dan om je aan te melden voor een gratis proefperiode. Je hebt 30 dagen om het een proefrit te maken. Maar let op: aan het einde van de proefperiode word jouw lidmaatschapskosten automatisch in rekening gebracht voor de volgende periode, tenzij je het vooraf annuleert. Momenteel accepteert Amazon.nl alleen creditcard voor een Prime lidmaatschap.

iBeste
Logo
Enable registration in settings - general
Shopping cart